Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Mórahalom városában található a sokak által kedvelt Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, amely nyáron 21, télen pedig 16 medencével várja a kicsiket és nagyokat. A szauna szerelmesei is jól fogják magukat itt érezni, ugyanis 11 különböző szauna közül választhatnak. Fitneszterem, játszószoba és játszótér, valamint a nyári szezonban csúszdák is színesitik a programlehetőségeket az egész család számára.   

Mórahalmi Ezer Év Park

A pancsolás előtt vagy után érdemes a mórahalmi Ezer Év Parkját is meglátogatni. Az idelátogatók megtekinthetik Magyarország leghíresebb, leglátványosabb kincseit, összesen 48-at. A makettek körbejárhatóak, adott esetben bele is lehet menni. A műemlékek az eredeti méretükhöz képest 1:25-ös méretarányban csodálhatóak meg. A várak, kastélyok, templomok, paloták és műemlékek földrajzi elhelyezkedésére pontosan ügyeltek a park létrehozásánál, így akár egy délután alatt felfedezhetjük hazánk érdekes építményeit. A parkban a Duna és a Tisza folyása, illetve a Balaton is szemügyre vehető. Magunkra ölthetünk korabeli ruhákat és lovagköpenyeket is ráadásul, ha szeretnénk. 

Bivalyrezervátum

A csendesen dagonyázó bivalycsorda egész évben szabadon, ingyenesen látogatható. Tökéletes választás egy napos kirándulásra, hiszen a közelben tanösvény, tulipános kert és egy hívogató rétesház is várja a vendégeket. Jelenleg a mórahalmi Bivalyrezervátumban egy majdnem 150 egyedből álló populációval ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az állatok meglehetősen nyugodt, már-már lusta életvezetést folytatnak, ezért érdemes távcsővel és egy nagy adag türelemmel érkezni. Kis szerencsével akár testközelből is megcsodálhatóak, ugyanis gyakran közel merészkednek a kerítéshez. A rezervátum tőszomszédságában egy 6 állomásos tanösvény hívja felfedezésre a látogatókat. Az év minden szakában ingyenesen látogatható, de a legjobb élményt március és október között nyújtja. Mindössze 3 kilométeren át kíséri a vendégeket, ezért gyerekkel is könnyen teljesíthető, de javasolt vízálló cipőben, szúnyogriasztóval érkezni. Az út során tájékoztató táblák adnak számot a környék történetéről, faunájáról és az aktív madárvédelemről, a végén pedig egy kilátó is helyet kapott.